V ponedeljek, 19.6.2023, smo pomagali Društvu gospodinj Dornava pri pobiranju lipovih cvetov. Gospodinje bodo v mesecu decembru priredile Lipov festival, kjer bodo ponujali lipov čaj iz cvetov, ki smo jih mi pomagali nabirati.

DAN VRTCA VRTCA DORNAVA

V sredo, 31. 5. 2023, so otroci iz vrtca Dornava praznovali prvi Dan vrtca. Ta dan je bi posvečen le njim, zato smo ta poseben dan vzgojiteljice skrbno pripravile. Potekal je v lepem grajskem ambientu dornavskega dvorca, zato jih je ob tem dnevu obiskal Baron s svojim spremstvom. Predstavil jim je zgodbico, še iz časa njegovega vladanja. Grajske gospode so nekoč zabavali prav posebni umetniki, dvorni norčki, in ta dan eden izmed njih obiskal tudi otroke vrtca Dornava. Ob njegovi predstavi smo vsi neizmerno uživali. Otroci so si na ustvarjalnih delavnicah, izdelali tudi viteške ščite, čarobna ogledalca ter prave kraljeve krone, se prepustili umetnicam ličenja pri poslikavi obraza in se fotografirali v posebne grajskem foto kotičku. Ta dan ni primanjkovalo otroške domišljije, veselja in iskrenega otroškega smeha.

Cicibanov kros na Ptuju, skupina Pikapolonice

MALČKI NA PUSTNI POVORKI

NAŠA GREDICA PRI DVORCU DORNAVA

V mesecu januarju sta skupini otrok Sončki in Pikapolonice, zasadili čebulice tulipanov v gredice pri dvorcu Dornava. Sedaj bomo sproti hodili spremljat, kako rastejo in zacvetijo. Ogledali smo si tudi prenovljeno oranžarijo.

OBISKAL NAS JE BOŽIČEK

V prazničnem mesecu decembru so otroci uživali ob igrici, ki so jo za vas pripravile vzgojiteljice. Ker smo bili zelo pridni nas je obiskal tudi Božiček, ki seveda ni prišel brez daril in bonbonov. Preživeli smo lep in prazničen dopoldan.

DAN STRPNOSTI – DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO

16.11.2022 smo tudi v našem vrtcu obeležili Dan strpnosti. Otroke smo spodbudili, da bi se še bolj zavedali pomena strpnosti in kaj prinaša nestrpnost. Na ta dan smo izvedli različne delavnice na temo “Lepa beseda lepo mesto najde” ter se pogovarjali o svojih prijateljih. Izdelali smo tudi različne likovne izdelke, ki smo jih razstavili v prostorih vrtca.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2022

Slogan letošnjega tradicionalnega zajtrka, ki je potekal 18.11.2022, se je glasil ZAJTRK Z MLEKOM-SUPER DAN. Pobudnik projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je Čebelarska zveza Slovenije.

Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Pomembno je tudi splošno osveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

V sklopu tega projekta so v vrtcu potekale različne dejavnosti (branje pravljic, ogled videoposnetkov, izdelava pogrinjkov, izvedba gibalne igrice ‘Čebelica skače iz rože na rožo in išče pelod’,… ). Vzgojiteljice smo se z otroki pogovorile o pomenu zdrave prehrane, o pomembnosti zajtrka, predstavile smo kaj sestavlja tradicionalni zajtrk ter povabile čebelarja Bogdana Zelenka. Predstavil nam je kmetijsko panogo čebelarstvo,  njen namen, čebelje pridelke, kako nastajajo ter ostale zanimivosti.

Janja Šuman

Dogodki v sliki v mesecu oktobru

Dogodki v sliki v mesecu septembru

TEDEN OTROKA

 Teden otroka, ki je potekal od 3. do 7. oktobra. Letošnji slogan je bil “SKUPAJ SE IMAVA DOBRO” in res smo se imeli dobro.

Zaznamovali smo ga z različnimi aktivnostmi: podali smo se na pohod z dedki in babicami, imeli smo kino dan s kokicami, plesali smo v disku, uživali smo  v pravljičnih uricah ter se igrali z igračami, ki smo jih prinesli od doma. Uživali smo tudi v popoldanskih delavnicah s starši, kjer smo ustvarjali z naravnim in odpadnim materialom.