🏁 SPOMLADANSKI KROS V VRTCU DORNAVA 🏁

Včeraj so otroci našega vrtca, odtekli prvi letošnji kros. Vsi so pritekli na cilj, zato so si vsi prislužili medaljo🏅

🌼SPOMLADANSKO SREČANJE🌼

V prvem pomladnem tednu, smo v vrtcu imeli srečanje in druženje s starši. Vzgojiteljice smo pripravile različne dejavnosti, ob katerih smo se družili in klepetali. Skupaj s starši smo igrali namizne družabne igre, premagovali poligone in likovno ustvarjali.

Hvala vsem staršem za prijetno preživeto popoldne.

PUSTOVANJE V VRTCU DORNAVA

Vrtec so v pustnem času obiskale različne maske, ki so v našem okolju prisotne že od nekdaj. Spoznavali smo tradicije, šege in navade naših krajev, zato so nas obiskali Dornavski cigani, Koranti iz Mezgovcev in Medo nosi deda.

Otroci skupine Pikapolonic pa so se udeležili tudi otroške pustne povorke na Ptuju.

Na pustni torek smo se v vrtcu še zadnjič maskirali in zaplesali. Na plesu v maskah se nam je pridružil tudi župan naše občine g. Matej Zorko.

OGLED VIDEO POSNETKA

BOŽIČNA DRAMATIZACIJA ZA OTROKE IZ OBČINE DORNAVA

Vzgojiteljice našega vrtca, so za otroke iz naše občine, pripravile božično dramatizacijo z naslovom BOŽIČNA SMREKICA. Obiskal nas je tudi Božiček, ki je razveselil naše najmlajše.

OKRASITEV HODNIKA IN PROSTOROV OBČINE DORNAVA

V mesecu decembru smo praznično okrasili vrtčevski hodnik. Igralnice so postale škratove delavnice, odštevali smo dneve do božiča in komaj pričakujemo prihod Božička.

Izdelke, ki so nastali izpod rok naših otrok, pa smo izobesili tudi v prostorih občine Dornava.

MIKLAVŽEV POHOD VRTCA DORNAVA

V ponedeljek, 4.12.2023 smo se otroci otrok iz vrtca Dornava skupaj s svojimi starši odpravili na Miklavžev pohod. Ker je bil pohod v večernih urah, smo s seboj prinesli laterne in bakle, da smo si posvetili ob poti. Pot nas je vodila mimo šole, našega lepega dvorca in  nazaj do šolskega igrišča. Ko smo se vrnili iz pohoda, je zborček našega vrtca zapel lepo božično pesem, ki jo je slišal tudi Miklavž. Skupaj s svojim spremstvom – parklji in angelčkom, nas je obiskal in nam razdelil sladke bombončke. Okrepčali smo se tudi s toplim čajem in se nato odpravili domov pod tople odeje.

TRADICIONALNI MEDENI SLOVENSKI ZAJTRK 2023

Slogan letošnjega tradicionalnega zajtrka, ki je potekal, 17.11.2023, se je glasil KRUH ZA ZAJTRK-SUPER DAN. Pobudnik projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je Čebelarska zveza Slovenije.

Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov. To so dejstva, ki jih želimo predstaviti otrokom.

V sklopu tega projekta so v vrtcu potekale različne dejavnosti (branje pravljic, ogled videoposnetkov, risank, izdelava pogrinjkov, izvedba gibalne igrice ‘Čebelica skače iz rože na rožo in išče pelod’,… ). Vzgojiteljice smo se z otroki pogovorile o pomenu zdrave prehrane, o pomembnosti zajtrka, predstavile smo kaj sestavlja tradicionalni zajtrk ter na obisk povabile čebelarja Bogdana Zelenka. Predstavil nam je kmetijsko panogo čebelarstvo,  njen namen, čebelje pridelke, kako nastajajo ter ostale zanimivosti.

Janja Šuman