UČENJE NA DOMU

Nahajate se: ZačetekŠolaUvodna stran
 Spoštovani!

Četrti teden nedruženja se zaključuje in pred nami so prazniki, ki jih bomo preživeli malce drugače kot prejšnja leta. Tako kot je Velika noč za kristjane praznik veselja in upanja, vam tudi zaposleni OŠ Dornava in Vrtca Dornava želimo veliko veselja in upanja, po čim hitrejšem snidenju v šoli in vrtcu.

11. aprila naša šola praznuje DAN ŠOLE in s tem obeležujemo rojstvo dr. Franja Žgeča, naprednega pedagoga svojega časa, rojaka, po katerem nosi ime naša šola. Prilagam citirana besedila dr. Franja Žgeča iz leta 1923:

"Ne skeptikov in malodušnežev, temveč velikih idealistov potrebuje naša doba, ki še verujejo v bodočnost in ki bi bili močni dovolj, da popeljejo naš narod s smelo roko mimo vseh prepadov iz današnje krize. Takim idealistom in voditeljskim naravam govorim tedaj danes, ki znajo hoteti, verovati in delati, tem veljajo moje besede in upam da ste to vi vsi.

Z vsako veliko idejo, ki je pretresla svet, z vsako znatno spremembo v političnem in gospodarskem življenju, v načinu pridobivanja življenjskih potrebščin, v načinu izrabljanja prirodnih sil in v načinu proizvajanja se je nujno spreminjala tudi vzgoja, so se spreminjali njeni cilji, njene naloge in njene poti.

In še nekaj opazimo. Vsak narod je vzgoji dal vedno svoje lastne črte in vsak je vzgajal več ali manj svojo deco v skladu z lastno duševnostjo in lastnim značajem."  (Dr. Franjo Žgeč, 1923, Sodobne zahteve vzgoje in narodne prosvete, Učiteljski tovariš, letnik 63, številka 31).

"Tako ima vzgoja danes za cilj člove­ka, ki po vsem samostojno misli in razsoja, ki je telesno in duševno sposoben za samostojno ustvarjanje na določenem področju, ki priznava najvišja etična načela ter razvija vedno večjo ljubezen do bližnjega."             (Dr. Franjo Žgeč, 1923, Sodobne zahteve vzgoje in narodne prosvete, Učiteljski tovariš, letnik 63, številka 32).

Drage učenke, učenci, starši, sodelavke in sodelavci!

Dr. Franjo Žgeč ni bil samo učitelj, sociolog, urednik, slavist, publicist, pedagog – bil je vizionar! Še kako danes veljajo vse besede, ki jih je davnega leta 1923 zapisal dr. Žgeč.

In tudi danes je cilj OŠ dr. Franja Žgeča Dornava VZGOJA ČLOVEKA, ki samostojno misli in razsoja, je telesno in duševno sposoben za samostojno ustvarjanje na določenem področju in ki priznava NAJVIŠJA ETIČNA NAČELA ter razvija vedno večjo LJUBEZEN do BLIŽNJEGA!

Vesele praznike in hvala VSEM, ki ste bili in ste del zgodbe OŠ dr. Franja Žgeča!

Ravnatelj

Iztok Hrastar

 

 


 

Priključimo se akciji:

METULJ UPANJA

 


 

Spoštovani učenci in starši!

 

Zaključil se je prvi teden izobraževanja na daljavo. 

Vsem vam, učencem, staršem in učiteljem, bi se na tem mestu rad zahvalil za sodelovanje, vzpodbujanje, inovativnost, potrpežljivost, komunikativnost, samoiniciativnost, ustvarjalnost, iznajdljivost in še in še bi lahko našteval. 

Dragi učenci! Pokazali ste, da se lahko kosate s takšnim izzivom kot je izobraževanje na daljavo. Želimo pa si, da bi se vas še več aktivneje vključilo v komunikacijo z učiteljicami in učitelji. 

Spoštovani starši! Hvala vam za sodelovanje, razumevanje in spodbujanje vaših otrok pri izobraževalnem delu doma. Zavedam se, da bomo lahko samo s sodelovanjem, strpnostjo in razumevanjem uresničili načrtovane aktivnosti v času, ko veljajo izredni ukrepi. Življenje doma se vam/nam je čez noč postavilo na glavo. Vse  samoumevne stvari so kar naenkrat postale nedosegljive, neuresničljive. 

Na vas, spoštovani starši, se na tem mestu obračam s prošnjo, da mi na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. pošljete vaša opažanja, predloge, težave… 

Naše učiteljice in učitelji se vsak po svojih najboljših močeh trudijo, da vam za vsak dan pripravijo nove izzive in vsebine. Večina staršev in otrok vas je vzpostavilo kontakt z učiteljicami in učitelji preko elektronske pošte, spletnih učilnic ali drugih spletnih orodij. Žal opažamo, da se nekateri izmed učencev v tem tednu niste bili odzivni v spletnih učilnicah.

Prosim vse učence in tudi starše, ki morda še niste bili v stiku s svojim razrednikom, da to storite najkasneje do torka, 31. 3. 2020 in sicer zato, da nam podate povratno informacijo o izobraževanju na daljavo in sporočite morebitne težave. 

Za vas je vedno dostopna tudi svetovalna delavka naše šole mag. Tanja Horvat Baum, ki pričakuje sodelovanje v SVETOVALNI KLEPETALNICI, ali pa vaša sporočila na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

V primeru, da se vaš otrok ne more vključiti v delo na daljavo zato ker nima računalnika ali pa internetne povezave, mi to prosim v najkrajšem možnem času sporočite na moj elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Tu bi se javno zahvalil tistim staršem, ki ste že v tem tednu ponujali možnost zagotovitve računalniške opreme za tiste učence, ki računalnika nimajo. HVALA!

Naj zaključim z mislijo o TEŽAVAH, s katerimi se te dni vsi srečujemo:

TEŽAVE SO KOT SONCE.

Če pogledaš vanj, nič ne vidiš.

Če pa greš naprej, ti razsvetli celo pot!

 Naj nam sonce še naprej razsvetljuje pot po kateri stopamo! 

 
Ostanite zdravi!
ravnatelj Iztok Hrastar
 


 

Spoštovani starši vrteških otrok!
 
 
Za vas pa je sodelavka Tanja pripravila tudi UČILNICO. Vstopite vanjo, saj lahko izstopite iz nje kadar koli želite!

 

 

Ostanimo doma, ker s tem  prispevamo k našemu zdravju, zdravju naših bodočih vnukov in tako pomagajmo vsem, ki v teh časih skrbijo za nas in nam zagotavljajo svetlo prihodnost.

Drage devetošolke, devetošolci, starši, rejniki!

MIZŠ je objavilo obvestilo glede vpisa v srednje šole!

PREBERITE

 


 

Spoštovani starši/skrbniki! V času Uredbe lahko vsa morebitna vprašanja pošiljate na elektronski naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  

 


 

Samo skupaj nam bo uspelo

Spoštovani starši/skrbniki,

vljudno vas naprošam, da si vzamete nekaj minut, da preberete naslednji dopis. Znašli smo se v povsem novi situaciji, zato je še toliko bolj pomembno, da sodelujemo in na ta način izvedemo določene dejavnosti,...

OBJAVLJENO 15. 3. 2020


 koronavirus-naslovna-720x340

Poziv Sekcije za primarno pediatrijo ob epidemiji Covid-19 

OBJAVLJENO 15. 3. 2020


 

PREKLIC ORGANIZACIJE NUJNEGA VARSTVA OTROK 

OBVESTILO MIZŠ

 OBJAVLJENO 15. 3. 2020


 

Javni vpis v VRTEC DORNAVA

2020/21

 


9. GLASBENA OLIMPIJADA

Amadeja Dvoršak se je 8.3.2020 udeležila 9.Glasbene olimpijade, ki je potekala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Osvojila je zlato priznanje na državnem tekmovanju, Deveti slovenski glasbeni olimpijadi.

Posebno nagrado pa je prejela za odličen nastop v pevskem delu tekmovanja.

Amadeja glasbena olimpijada

ČESTITAMO!!!


 

OTROŠKI PARLAMENT

V sredo, 4. marca 2020, je bil v Mestni občini Ptuj 30. PTUJSKI MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT. Letošnja tema, o kateri so govorili, je bila Moja poklicna prihodnost. Predstavnik naše šole je bil učenec 9. razreda Nino Leben. Odlično se je odrezal in zato so ga mladi parlamentarci izglasovali za zastopnika na NACIONALNEM OTROŠKEM PARLAMENTU, ki bo 6. aprila 2020 v Državnem zboru RS.

 Nino Leben Custom
Nino, čestitamo! 
 

Mentorica ŠS Vesna Čerček 


 

Program nadaljnje vzpostavitve 

IKT infrastrukture v
vzgoji in izobraževanju

logo eu
preberite več...


 

 GDPR

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov za OŠ dr. Franja Žgeča Dornava je:

Primož OBREHT, univ. dipl. prav.

e-naslov: primoz@czpp.si in telefon: 059 340 910

Informacije

OŠ dr. Franja Žgeča Dornava

Dornava 136/a, 2252 Dornava

Telefon: +386 2 754 00 60,

Mobilni telefon: 031 741 330 

Ravnatelj:  Iztok Hrastar, profesor razrednega pouka

ENOTA VRTEC Dornava 136/b, 2252 Dornava.
Telefon: 02 754 00 60.
Mobilni telefon: 031 741 330
Pomočnica ravnatelja: mag. Tanja Horvat Baum

Free business joomla templates